Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения за POLYTRON SAE 5W40

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мнения за POLYTRON SAE 5W40

Колеги,
    споделете мнения за въпросното масло, защото смятам при следващата смяна да използвам него. Благодаря предварително!
    Alfa Romeo 146 1.9 JTD

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...er=asc&start=0 - коментари за маслото във Фиата форума

http://www.polytronproducts.com/MotoroilwithPMTC.htm - официална страница на маслата в САЩ

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=46932 -тема за маслата в нашия форум

Малслата нямата сертификати за стандарти по АСЕА,май са поредната реклама.....
    Last edited by Кайо; d.m.y г., 22:45.
    Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
    Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
    Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
    Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

http://www.polytron.bg/ Колеги тази марка е върха на петролните продукти. Все още не е много разпространена в БГ но ще е до време. Имам приятел дистрибутор на продуктите. Ползвал съм МТС, масло 10W-40, добавка за гориво, проникваща смазка-Абсолютно от всичко съм много доволен. След МТС двигателя става направо друг-най интересното е че наливаш 0,473л добавка в маслото , а нивото на рабоша не мръдва нагоре. Добавката прониква м/у триещите части и става като филм. Моя човек си кара Реното вече 18000км с 10W-40 а му дават 25000км. пробег на маслото.
      Alfa 156 1,9 JTDsigpicAlfa 146 1,3 BOXER
      LANCIA DEDRA 2.0Turbo 165HP
      Alfa 75 2.0
      EX

Comment

Ми аз нямам мнение за тоя "продукт", но агресивните хвалби от двама-трима негови "потребители" в нашите форуми веднага ми включват една жълта (все още не е червена) лампа

А пък другите факти ич ги нема - кой е производителят, къде му е адресът, с кви мощности разполага, как можеш да се свържеш с него....

Ние все се бъзикаме например с МД10, ама дори и за него има цял телефонен указател - дирекция, счетоводство, производствен отдел, дистрибуция и т.н. и т.н, а за тва чудо - нищо, аааа - едно телефонче има лепнато на сайта, което дори не е ясно дека по света се намира.

Друг е въпросът, че рекламата му много напомня наколенките на д-р Ливайн, джуджавките, пестящи ток и т.н.

Който има глава на раменете (и няколко минути за ровене в нета), ще ме разбере
        Alfa Romeo 147 JTD 115hp+
        Fiat Croma 2.4 Mjet 200hp

Comment

Колега нещо май слабо си ровил из нета http://www.polytron.bg/index.php?opt...mid=68&lang=bg
          Саита на Polytron е много по изчерпателен от който и да било друг. Даже има и клипове с тестове, ценови листи, дистрибутори, които продават на цените оповестени в сайта и нито стотинка повече. В крайна сметка всеки си има глава на раменете. Аз лично споделям мнението си, а не продавам продукта. Ако някой иска консултация ще попитам моя човек,за по компетентни мнения. Само да вметна че в САЩ продукта е водещ.
          Alfa 156 1,9 JTDsigpicAlfa 146 1,3 BOXER
          LANCIA DEDRA 2.0Turbo 165HP
          Alfa 75 2.0
          EX

Comment

Ами щом е водещ в САЩ, то тогава ще е най-лесно да видим инфо къде се произвежда, колко милиярда тона произвеждат щом е водещ, разни билбордове нещо с реклама и т.н...Най-малкото линк към американския сайт на марката и инфо. Или е разработка само за военните и за това го няма...
            Last edited by VFTI; d.m.y г., 14:45.
            Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
            exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
            ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
            ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
            by RUBIG service

Comment

В едно мнение във Фиат форума пишеше, че марката нямала одобрения по най-известните стандарти, защото не и трябвали, тъй като надхвърляла всичките тези стандарти...
              Мога да дам пример с двойно и тройно по-скъпи масла, които имат сертификати по въпросните стандарти и там изрично пише, че маслото надхвърля всичките стандарти...

Comment

Maслото е марка куче влачи рейс.
                Снощи до късно рових във нета за него от любопитство, изчерпателна е темата във Фита форума,маслото не покрива АСЕА стандартите,предлага се само в САЩ,България,Сърбия,Виетнам и Гърция,тъй като живея в Гърция посетих и гръцкия сайт,в Гърция маслото се предлага само от представителите на марката,представителството и разни телемаркетинг фирми,представителството е в провинциално градче,което трудно се намира на картата........
                В гръцкия фоорум на Алфа няма никаква информация за маслото,въпреки,че гръцките алфисти използват много разни наистина водещи американски марки масла като Редлайн,Торко и Амсойл,но това наистина са световно извести марки,които покриват и европейските стандарти.
                Но всеки си има глава на раменете и право на мнение и избор.Аз лично вълшебни масла не бих ползвал.

Comment

Първоначално публикувано от kolchev Покажи съобщение
                  Колега нещо май слабо си ровил из нета http://www.polytron.bg/index.php?opt...mid=68&lang=bg
                  Саита на Polytron е много по изчерпателен от който и да било друг.......
                  Мерси за линка, колега! Но и този изчерпателен сайт не ми отговаря на най-важните за мен въпроси - кой е производителят, къде се намира, кви са му мощностите, по какви стандарти работи ... и като е нъмбър уан в Америка, що аджеба няма поне една препоръка от някой сериозен потребител, пък бил той и US Army - там е пълно с разни потребителски асоциации, сдружения и машиностроители! Изключвам смешните "доказателства" в стил WS Teleshop - сипах го и мотора запя, щото са на същото ниво като "...турих си го отзад, хареса ми, мъжът ми и той си го тури, кат`видя колко е гот..."-из реклама на Космодиск

Все пак подобният US-сайт твърди, че производителят е
                  Eptech Corporation , California, U.S.A.

Бърза справка сочи, че Eptech Corporation произвежда "Automotive Parts, Compressors, Industrial/Agricultural Chemicals, Railroad Equipment", а от 2004г. - и лубриканти.
                  Alfa Romeo 147 JTD 115hp+
                  Fiat Croma 2.4 Mjet 200hp

Comment

Аз не мога да разбера има си хубави проверени масла що се набутвате между шамарите с тоя ПолитрЪн
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Щото хората продължават да търсят и да се доверяват на евтиното със съмнително качество еи за тва,после кат изтропа някоя биела почват да се чешат по манерките и да си викат що стана така.
                      АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
                        Щото хората продължават да търсят и да се доверяват на евтиното със съмнително качество еи за тва,после кат изтропа някоя биела почват да се чешат по манерките и да си викат що стана така.
                        Лошото е,че не са и евтини тия магически политрони.....20 лева за литър 10/40=10,25 евро за литър,аз за 11 евро си взимам тук Селения Рейсинг,за 10 Селения 20К,за 12 Селения Стар или КРЕ.........a в Гърция вълшебните политрони за 15-18 евро за литър,е с тия пари мога спокойно да си взема много добро масло........
                        Last edited by Кайо; d.m.y г., 16:28.

Comment

Ами то всяко масло може да се кара по 20 30 к километра - италянците са го доказали както и ние с колите които караме
                          Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Изчетох и аз всички мнения във фиат форума (http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...0952&start=135), а там става и още по-интересно Сега човекът дето ги убеждава от 15 страници, вече се е сдобил с friction tester. Чудя се колко наивни хора има, които ги вярват тия работи. Оня пич всеки ден пише мнение от рода на: "днес ми се обадиха, отново е оправен автомобил с политрон", "имам в гаража от всички марки масла и тествам", "имам си тестер за масла", "днес сипах политрон на еди каква си кола и заспа", "днес сипах на повреден автоматик и заспа", "на плажа се мажа с МТЦ", обаче си бил обикновен човек, дето си ходи на работа и няма нищо общо с дистрибуция и поправка и ремонт на автомобили
                            Пишат му разни хора, карам от 30000км с политрон обаче все тая, няма промяна - и отговорът винаги е еми той ти е износен мотора.

Най-интересното за теста дето ще правят сега на живо по форумите е ето това : http://www.youtube.com/watch?v=q5WXbj5jbN8
                            И това си е филмче на Амсоил.

Най-мразя очевидни измами, а фактите в случая са, че това "магическо" масло, няма нито едно одобрение по API дори, да не говорим за ACEA, продава се само в USA, Гърция, България и Виетнам очевидно. Питах ги един път във Фейсбук, понеже съм в Германия, дали мога да си го купя от тук, направо ми изтриха мнението Питах един приятел в Чикаго дали има такова по бензиностанциите и магазините, каза, че даже не са чували и са му се смеели като споменал военна технология Най-интересни са мненията като на колегата колчев по-горе: "Колеги тази марка е върха на петролните продукти." Интересно от каква информация си направи тия изводи, oт англоезичният им сайт, дето все едно го е правила 6 годишната ми дъщеря ли, или от клипчетата в YouTube? Прочетете и тая статия: http://www.prweb.com/releases/2010/08/prweb4437464.htm
                            Eptech Corporation, Thermoplastic Injection Molding Provider Changes Name

Май не може да има в USA две corporations с еднакви имена Ако им видите адреса на Polytronlubes.цом сайта и го потърсите в гугъл мапс, ще видите, че се намира на центъра на една плаза в някаква стая в някакъв офис.
                            Last edited by Romeo166; d.m.y г., 10:59.

Comment

По принцип тва че не е одобрено или хомологирано от едикой си не е предпоставка че е боклук, нямам мнение за конкретното масло, аз също не вярвам в подобни магически неща......
                              Но в случая аз карам на пистата с масло което също не е хомологирано реално, и смея да твърдя че въпреки че не е много за стриит каране, на пистата не бих карал с друго........
                              По принцип добавките в едно масло го правят качествено, а производителите на коли за съжаление имат изисквания към производителите на масла който ги принуждават да намалят количеството на добавки който повишават износоустойчивоста на детайлите......и тва се прави поради простата причина че качественото масло, с качествени добавки скъсява живота на катализаторите драстично, а все пак при положение че на съвременните коли той струва от 1000 до 3 хиляди, разбираемо е защо се прави това........
                              Е, да, двигателя също бил важен, но това няма как да го коментирам.....екология уж......
                              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
                              X